Muziekspektakel bij Taptoe Alphen

Beter weer dan voorspeld, een mooie line-up, fraaie muziek en een fijn publiek. Dat was in een notendop de 27e Taptoe Alphen aan den Rijn. Volgens traditie marcheerde de eerste band op na het verklinken van de acht klokslagen van de Adventskerk. De toeschouwers werden getrakteerd op shows die muzikaal goed in elkaar zaten. Hier en daar hadden de korpsen een verrassing of grapje in petto. De toeschouwers waardeerden het allemaal zeer.

Con Brio bracht voor de eerste keer de nieuwe show Coldplay On Stage, met hits van deze Britse rockgroep, omlijst met een wervelende vlaggenshow van de mini- en majorettes. Ook deze werd goed ontvangen. We mogen trots zijn op deze prestatie.
Marchingband Da Capo, Drumfanfare Forum Hadriani, Muziekvereniging Laurentius en Marching & Showband Mercurius en ten slotte Drum en Showband Con Brio stonden om vijf kwartier na aanvang op het terrein klaar voor de finale. Dit jaar speelde voor het eerst, naar voorbeeld van de Taptoe Edinburg in Schotland, een doedelzakspeler twee nummers tijdens de finale. Vervolgens weerklonk het taptoesignaal, gevolgd door het Wilhelmus, waarna de bands één voor één afmarcheerden. De Taptoe van 2016 zit er weer op.
Dank aan alle deelnemende korpsen voor de mooie muziek en shows. Dank ook aan de toeschouwers. U was een fijn publiek om voor te spelen!